Editie 2011 - Woensdag 7 Maart 2012 - Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

29 Feb 2012
Categorieën:

Weet je het nog? Vorig jaar won het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de Award voor de huiscontroles door pandbrigades en de uitbreiding van die praktijk, waarbij alle uitkeringsgerechtigden worden verplicht huiscontroles te ondergaan. Hieronder de kandidaten voor dit jaar.

De gemeente Rhenen vanwege het voornemen om voor Koninginnedag preventieve huiszoekingen te doen bij inwoners. Het Korps Landelijke Politiediensten vanwege het gebruik van omstreden spyware en het opnieuw hacken van hacking-slachtoffers. En de Politie- en Opsporingsdiensten vanwege het niet naleven van verplichte privacycontroles

De jury
Deze nominaties zijn door een deskundige jury geselecteerd uit inzendingen van het Nederlandse publiek. De jury bestaat uit publiciste Karin Spaink (voorzitter), journaliste en Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg, professor Media- en Telecommunicatierecht Nico van Eijk, rapper en privacyvoorvechter Typhoon en professor IT & Auditing en partner bij KPMG Edo Roos Lindgreen. De jury heeft haar keuze volledig onafhankelijk gemaakt. Lees hier de uitgebreide juryoverwegingen in hetJuryrapport Big Brother Awards 2011 (PDF). En hier meer over de jury.

Stem nu voor de publieksprijs!
Heb je nu echt genoeg van de manier waarop een persoon, bedrijf of een overheidsinstelling met jouw persoonlijke gegevens omgaat? Nu kan je eindelijk iets terug te doen! Vanaf nu kun je ook stemmen wie er met de Publieksprijs vandoor gaat.

.

Afbeelding ‘Big Brother Awards @ de Balie 2010-02-05′ door theHOSpages

Reageren:

*


English?

Download de BBA2011 Poster

De Big Brother Awards poster (pdf)

#BBA2011 op Twitter

Bekijk ook twitter.com/bitsoffreedom