Editie 2011 - Woensdag 7 Maart 2012 - Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Wie bepalen er welke ‘winnaars’ dit jaar de Big Brother Awards 2011 mogen komen ophalen op 7 maart 2012 in Pakhuis de Zwijger?

De jury van de Big Brother Awards 2011 is belast met de zware taak om uit de inzendingen van het publiek de genomineerden, en uiteindelijk de ‘winnaars’ te kiezen. Daarom zijn we verheugd met deze sterke jury:

Karin Spaink (voorzitter)
Karin Spaink is een columniste en schrijfster. Ze schrijft onder meer voor Het Parool en haar blog Spaink.net, werkt momenteel aan een boek over de invalidenwagen Canta en is hoofdredacteur van de serie The Next Ten Years over maatschappelijke veranderingen die het internet teweeg brengt. Van 1999 tot 2006 was zij voorzitter van Bits of Freedom.


Antoinette Hertsenberg
Antoinette Hertsenberg is eindredactrice en presentatrice van TROS Radar en presenteert daarnaast ook Opgelicht?! Zij is in 2009 door vaktijdschrift Villamedia in 2009 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. En in 2010 werd zij door maandblad Opzij uitgeroepen tot de ‘machtigste mediavrouw van Nederland’.

Nico van Eijk
Nico van Eijk is hoogleraar Informatierecht, in het bijzonder het Media- en Telecommunicatierecht, aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam, en directeur van het Instituut voor Informatierecht (IViR). Tevens is hij onder meer voorzitter van de Vereniging voor Media- en Communicatierecht (VMC), lid van de Raad van Toezicht van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en voorzitter van twee commissies van de Sociaal Economische Raad (SER).

Typhoon
Glenn de Randamie, beter bekend als Typhoon, won op jonge leeftijd de Grote Prijs (2004), één van de meest begeerde talentprijzen van Nederland. Talloze optredens volgden, net zoals zijn debuutalbum “Tussen Licht en Lucht’. Privacy is een onderwerp waar hij zich sinds lang mee bezig houdt en dat, naast het werken aan zijn nieuwe plaat, een belangrijke plek in z’n leven inneemt.

Edo Roos Lindgreen
Edo Roos Lindgreen is partner bij KPMG Advisory. Daarnaast is hij part-time professor in IT en Auditing aan de Universiteit van Amsterdam en programma directeur van Amsterdam IT Audit Programme (AITAP). Ook is hij mede-oprichter van het Amsterdam Platform for Privacy Research (APPR). Daar werken onderzoekers van verschillende faculteiten samen om het privacy-vraagstuk multidisciplinair te benaderen.

 

Lees hier de uitgebreide juryoverwegingen in het Juryrapport Big Brother Awards 2011 (PDF).

 

 

 

 

Afbeelding gebaseerd op TV Shows We Used To Watch – BBC Juke Box Jury 1959-67 van brizzle born and bred, uitgebracht onder een Creative Commons Attribution 2.0 Generic licentie

English?

Download de BBA2011 Poster

De Big Brother Awards poster (pdf)

#BBA2011 op Twitter

Bekijk ook twitter.com/bitsoffreedom