Editie 2011 - Woensdag 7 Maart 2012 - Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

29 Feb 2012
Categorieën:

Weet je het nog? Vorig jaar wonnen Trans Link Systems en de vijf grootste OV-bedrijven de Award voor het negeren van alle kritiek op de beveiliging van de OV-chipkaart en het desondanks doordrukken van het product. Hieronder de kandidaten voor dit jaar.

Vervoersbedrijf Connexxion vanwege het meewerken met de  vreemdelingendienst bij het oppakken van buspassagiers met ‘negroïde uiterlijk’ die geregeld naar welgestelde gemeentes reisden. Facebook, omdat zij ondanks een reeks aan privacymissers op privacygebied naar de beurs gaat met de persoonsgegevens van gebruikers. En telecombedrijf KPN vanwege het gebruik van de omstreden technologie Deep Packet Inspection om het internetverkeer van haar klanten nauwkeurig in kaart te brengen. De jury heeft een bijzondere vermelding in het leven geroepen voor het inmiddels failliete, DigiNotar, omdat ze de betrouwbaarheid van communicatie van Iraanse en Nederlandse burgers in gevaar hebben gebracht.

De reden voor deze nominatie wordt door Connexxion betwist.

De jury
Deze nominaties zijn door een deskundige jury geselecteerd uit inzendingen van het Nederlandse publiek. De jury bestaat uit publiciste Karin Spaink (voorzitter), journaliste en Radar-presentatrice Antoinette Hertsenberg, professor Media- en Telecommunicatierecht Nico van Eijk, rapper en privacyvoorvechter Typhoon en professor IT & Auditing en partner bij KPMG Edo Roos Lindgreen. De jury heeft haar keuze volledig onafhankelijk gemaakt. Lees hier de uitgebreide juryoverwegingen in het Juryrapport Big Brother Awards 2011 (PDF). En hier meer over de jury.

Stem nu voor de publieksprijs!
Heb je nu echt genoeg van de manier waarop een persoon, bedrijf of een overheidsinstelling met jouw persoonlijke gegevens omgaat? Nu kan je eindelijk iets terug te doen! Vanaf nu kun je ook stemmen wie er met de Publieksprijs vandoor gaat.

.

Afbeelding ‘Big Brother Awards @ de Balie 2010-02-05′ door theHOSpages

Een Reactie op Nominaties bekend – Bedrijven

  1. Theo van Hisken

    Deze bedrijven kunnen er ook wat van!!!

    http://wikileaks.org/The-Spyfiles-The-Map.html

Reageren:

*


English?

Download de BBA2011 Poster

De Big Brother Awards poster (pdf)

#BBA2011 op Twitter

Bekijk ook twitter.com/bitsoffreedom