Editie 2011 - Woensdag 7 Maart 2012 - Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

28 Dec 2010
Categorieën:

Hoor jij van je collega’s, je mede-studenten of vrienden ook wel eens “Ik heb toch niets te verbergen”? Je hebt minstens 5 goede redenen waarom we onze privé-gegevens moeten blijven beschermen.

“Ik heb toch niets te verbergen?”

1. Identiteitsfraude is de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Door jouw persoonlijke gegevens te beschermen, ben je ook veiliger.

2. Iedereen heeft iets te verbergen. Zou jij je geliefde, werkgever of verzekeraar al jouw sms-jes laten lezen? Laat je foto’s van je kind aan een wildvreemde zien? En geef je onbekenden je pincode of inzicht in je medisch dossier? Vind je het prima als de postbode je brieven eerst leest voordat hij ze in de brievenbus stopt? Je hoeft geen slecht mens te zijn om iets te verbergen te hebben.

3. De vraag is niet of je iets te verbergen hebt, maar waarom anderen het van je willen weten. Waarvoor willen ze je gegevens gebruiken? Doen ze dat altijd in jouw belang? En zijn zij daar eigenlijk eerlijk en transparant over?

4. Jouw gegevens zijn voor anderen vaak veel waard, die ga je toch niet zomaar gratis weggeven?

5. Jouw persoonlijke informatie wordt niet alleen opgeslagen maar ook continu gebruikt. Maar hoe vaak klopt die informatie? Maken overheidsdiensten en bedrijven nooit fouten? Als er een fout wordt gemaakt, mag jij meestal bewijzen dat zij een fout hebben gemaakt. Bij een geweigerde lening is dat nog te overzien. Als je ineens niet meer mag vliegen, wordt het al een stuk vervelender.

T-shirt ontworpen door ‘Suzero’ te verkrijgen bij ‘Tjunk.com’

3 Reacties op: Niets te verbergen?

 1. Bem

  grappig dat je verplicht een naam en emailadres moet opgeven om op dit stukje te reageren…

 2. Bem

  Gelukkig werkt een nep email adres :)

 3. Fanny

  En niet te vergeten een overheid die misbruik maakt van jouw gegevens. waar dat toe leidt hebben we in WO2 wel kunnen zien.
  Ik heb zelfs geen vertrouwen in de huidige overheid, dus waar om zou ik hen gegevens over mijzelf geven?

Reageren:

*


English?

Download de BBA2011 Poster

De Big Brother Awards poster (pdf)

#BBA2011 op Twitter

Bekijk ook twitter.com/bitsoffreedom